03-05-2018

Herdenking op 4 mei 2018

Herdenking en bezinning op 4 mei

Groep 8 heeft het monument de Barmhartige Samaritaan geadopteerd. Dit betekent dat groep 8 een grote rol speelt tijdens de herdenking op 4 mei in Cuijk. Dit jaar zal de herdenking iets anders verlopen dan normaal door omstandigheden.

Door werkzaamheden aan het gebouw grenzend aan het Joods monument is een dermate onveilige situatie ontstaan, dat de herdenking daar niet mogelijk is. In overleg met de gemeente is besloten om de herdenkingsceremonie te verplaatsen naar het Stationsplein.

Programma 4 mei

Kerk open vanaf 18:30

Aanvang herdenkingsdienst 19:00 uur: vier leerlingen zullen een kaars aansteken een een gedicht voordragen.
Opstellen stille tocht 19:30

Route stille tocht:

Via de Muur van Toebes naar de Maasstraat
Voor de schouwburg langs naar de Fraterstraat
Rechtsaf door de Kaneelstraat
Linksaf langs het Louis Janssenplein en oversteken naar de Stationsstraat

Aanvang ceremonie Stationsplein +/- 19:40: leerlingen van groep 8 zullen hier een krans neerleggen namens OBS Harlekijn Cuijk en er zullen drie zelfgeschreven gedichten / korte verhalen voorgedragen worden.

19:58 Signaal Taptoe
Gevolgd door twee minuten stilte om 20:00 uur

Gelegenheid tot samenzijn bij danscentrum Verhoeven.