'Je mag er zijn, op de Harlekijn'.

Ieder kind is welkom! We willen van en met elkaar leren en zien het als onze opdracht om ieder kind zijn eigen talent te laten ontdekken en zich te ontwikkelen tot kinderen die goed zijn voorbereid op hun toekomst. Na acht jaar Harlekijn is hiervoor daadwerkelijk een goede basis gelegd. Kinderen hebben dan o.a. geleerd zich respectvol en verantwoordelijk te gedragen. Deze vaardigheden helpen enorm om in het verdere leven succesvol te zijn.

Openbare basisschool Harlekijn is gelegen in de wijk Padbroek (Cuijk Zuid) in een groene en bosrijke woonwijk en is één van de eerste PBS scholen in Nederland. PBS staat voor Positive Behavior Support; een schoolbrede aanpak waarbij kinderen leren zich positief te gedragen. Dit doen we op de Harlekijn vanuit onze kernwaarden: Respect, Veiligheid en Verantwoordelijkheid. Het geeft rust en duidelijkheid in de school en het onderlinge respect is heel groot. We bieden hierdoor een zeer sfeervolle en veilige schoolomgeving waarbinnen alle kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Openbare basisschool Harlekijn maakt met negen andere scholen deel uit van de Stichting Openbaar Onderwijs Invitare. De scholen werken intensief samen om de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden. De scholen zijn een ontmoetingsplek voor mensen met verschillende culturele, godsdienstige en levensbeschouwelijke achtergronden, waarin respect en openheid centraal staan.