Omgaan met elkaar

Nieuwsbrief Omgaan met elkaar
 

Afbeeldingsresultaat voor harlekijn cuijk 
 
Omgaan met elkaar  

  

Waarom dit project? 

In Nederland leven we met veel verschillende mensen dicht op elkaar. Iedereen is anders. Dat maakt het leuk en zo kunnen we van elkaar leren. Maar iedereen heeft ook een eigen mening. En eigen waarden en normen. Hoe zorgen we ervoor dat we fijn samen leven, terwijl we niet allemaal hetzelfde zijn en denken? 

Het doel van dit project is om meer te leren over overeenkomsten en verschillen tussen mensen zodat leerlingen met deze verschillen leren omgaan en deze verschillen meer leren waarderen. Wij zullen hier deze week mee starten. 

 


Groep 1 en 2 
 
De komende weken staat in groep 1 en 2 ‘samen spelen’ centraal. Er zijn veel verschillende kinderen in de klas en iedereen houdt van andere dingen. We gaan het o.a. hebben over hoe we aardig kunnen zijn voor de ander, hoe je vriendjes kunt worden met elkaar en blijven, wat is er nodig om fijn samen te kunnen spelen? Dit gaan we doen door middel van prentenboeken over samen spelen, emoties, toneelspel en liedjes.   

 

 

Tekstvak 

 

 

  

Groep 3 en 4 

 


Groep 3-4 richt op het leven in een gezin. Hoe ziet jouw gezin eruit? De kinderen gaan ook hun eigen gezin tekenen tijdens dit jeelo project. We gaan het hebben over jongens en meisjes, vaders en moeders en opa’s en oma’s. Ook de geboorte van een baby komt aan bod tijdens dit thema. Met een bezoekje aan de molen kijken we hoe het leven er uit zag in de kindertijd van opa en oma. 

 

Groep 5 en 6 

 


De komende periode staat "omgaan met elkaar" centraal in groep 5/6. Leerlingen gaan hun sociale netwerk onderzoeken en de eigen stamboom onder de loep nemen. Hierbij staat respect hebben voor elkaar centraal. Verder gaan we deze periode beginnen met lessen omtrent Social Media. We sluiten het thema af met het maken van een poster waarmee leerlingen aandacht vragen voor een door hun gekozen onderwerp dat passend is binnen het thema.   

 

 

Groep 7 en 8 

  
 
Groep 7 en 8 gaat tijdens Jeelo uitleg krijgen over verschillende geloven. Ze gaan onder andere ontdekken wat het Humanisme, Islam, Christendom en het Hindoeïsme is. De groepen gaan een kwartet maken hierover. Als afsluiting gaan ze kaartspellen maken voor de onderbouw. Ook gaan ze een bezoek brengen aan het Oorlogsmuseum.