Verkeer

 

OBS Harlekijn is ook dit schooljaar 2023 weer opnieuw in het bezit van het Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL). Dit Label is een kwaliteitskeurmerk. Een uiterlijke waardering voor de geleverde kwaliteitsverbetering op het gebied van de verkeersveiligheid op en rondom de school. Met het BVL willen de locaties laten zien dat ze de verkeersveiligheid serieus nemen. Via de berichten in het ouderportaal, houden wij u op de hoogte van onze plannen en andere ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid. Om de veiligheid rondom de school te kunnen waarborgen, zijn de volgende afspraken gemaakt (met de gemeente): 

1. De eerste parkeerplaats naast de fietsenstalling is nu een invalideparkeerplaats, waardoor een beter zicht op de weg gecreëerd is. Dit heeft gezorgd voor meerdere voordelen. 

2. Probeer zoveel mogelijk op de fiets of te voet naar school te komen. 

3. Komt u toch met de auto, parkeer dan netjes op de Parkeerplaats aan de Wolfskuil of aan het Hagelkruis. Parkeren op de groenstroken of het beweegpark  is verboden. Hier zijn ook verbodsborden geplaatst om de veiligheid te garanderen.

4. Het IKC Dassenburcht staat in een schoolzone en is een 30 kilometer zone, houdt u daar rekening mee! Er fietsen en lopen veel kinderen die de straat over willen steken.