Zorgen voor jezelf en de ander

Afbeeldingsresultaat voor harlekijn cuijk 

Zorgen voor jezelf en de ander 

 

Deze week starten wij met het nieuwe Jeelo thema. Waarom Gezonder leven? 

Gezondheid vindt iedereen belangrijk. Hoe zorg je dat je je lichamelijk fit voelt? En dat je goed in je vel zit? Dat je blij bent met jezelf? En hoe kun je ervoor zorgen dat jijzelf en anderen zich prettig voelen in de groep? 

   

Het doel van het project is dat je leert over je lichamelijke, psychische en sociale gezondheid en dat je leert dat je er wat aan moet doen als je je niet goed voelt. Je moet dan niet in een hoekje blijven zitten, maar in actie komen. 

 

 

Groep 1 en 2 

 

Afbeelding met persoon, jongen

Automatisch gegenereerde beschrijving 
Goed voor jezelf en anderen zorgen gaat over goede hygiëne, gezonde voeding en omgaan met elkaar. We zoeken binnen dit thema ook weer de samenwerking op met de Buurtkamer De Parasol; ouderen worden verrast met een zelfgemaakte kaart. We brengen een bezoek aan de bibliotheek.  We gaan samen met de leerlingen uit groep 3 en 4 fruitspiesjes maken. En natuurlijk gaan we extra veel bewegen.  
 

Samen gaan we dus ontdekken wat gezondheid voor ons betekent. Een prachtig project dat niet stopt op school. We zullen de mooie onderwijsmomenten met u delen in Parro. Zo kan er teruggeblikt worden. Maar het kan ook het begin zijn van een mooi gesprek in de thuissituatie.  

Voor vragen en tips over gezondheid en kinderen en gezonde voeding kunt u natuurlijk ook altijd terecht bij Centrum Jeugd en Gezin. 

 

 

 

 

Pagina-einde 

Groep 3 en 4 

Je hebt ogen, oren en een neus En een mond met een tong en tanden. En een lijf. Dit heb je je hele leven nodig. Wees er maar zuinig op. Want als het kapot gaat... Kun je dit niet nieuw in de winkel kopen! Maar hoe kun je hier zuinig op zijn? Daarover gaat dit project. • Ga jij wel eens zonder haren kammen naar school? Waarom wel of niet? • Sla jij tandenpoetsen wel eens over? Waarom wel of niet? • Waarom moet je je handen vaak wassen? Waarom doe jij dat wel of niet? We gaan een poster maken over zintuigen, kerstkaarten maken voor de ander en fruitspiesjes maken met de kleuters! 

 

Groep 5 en 6  

 

Afbeelding met illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijvingWie wil dit niet! Je fit voelen. Lekker kunnen rennen en springen. En je goed voelen. Niet alleen in je lichaam, maar ook in je hoofd. Dat je tevreden bent met jezelf. En dat je wat durft te zeggen. En dat anderen daar naar luisteren. En dat anderen ook blij zijn met jou. 
 
Dat leer je in dit project. Het gaat over: Zorgen voor jezelf en anderen! Let jij erop dat je gezond eet? Waarom wel of niet? Doe jij je best om fit te zijn? Waarom wel of niet? Letten jouw ouders of vrienden op hun gezondheid? Ga jij er dan ook meer of minder op letten? Hoe komt dat? Groep 5 en 6 gaan bij het bejaardencentrum helpen! En kerstkaarten maken. 

Groep 7 en 8 

Afbeelding met tekst, verschillende

Automatisch gegenereerde beschrijving 
Wat zijn infectieziektes, pandemieën vroeger en nu, wat regelen je hersenen allemaal, hoe werkt de bloedsomloop en ons verteringsstelsel, wat voor botten en gewrichten hebben we en hoe werken onze spieren?  
- Wanneer heb jij wel eens stress? Wat doet stress met jou? Is stress gezond? Wanneer wel en wanneer niet? 
- Waarom is vrienden hebben en je goed voelen in een groep ook belangrijk voor je gezondheid? 

  • Wat kun jij veranderen aan je leefstijl om het wat gezonder te maken? Waarom ga je dat wel of niet veranderen? 

Groep 7 en 8 gaan bezoek krijgen van een fysiotherapeut! En kerstkaarten maken voor opa’s en oma’s! Ze gaan een folder maken over een leefstijlziekte.